پلو قالبی با خرما

سرکار خانم عیوضی طرز تهیه “پلوی قالبی با خرما” را آموزش می دهند:

مواد لازم:

برنج  ……. دو پیمانه
بلغور گندم ….. یک دوم  پیمانه
رشته پلویی …..  ۱۵۰ گرم
سویای دانه ریز …….   ۳۰  گرم
کره …. ۲۰ گرم
دارچین ….. یک چای خوری
کشمش پلویی …… ۵۰ گرم
خرمای بدون هسته …… ۵۰ گرم
زرشک ….. یک ق . س
زعفران دم کرده  ….‌  دو ق . س   پ
پیاز داغ  …… دو ق . س
نمک، فلفل، زردچوبه …… به مقدار لازم
روغن کنجد …… ۴ ق . س

طرز تهیه:

* در قابلمه‌ای یک تا دو قاشق روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. سویای خیس شده  را در روغن کجد و کره  کمی تفت می‌دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می‌کنیم،

* بلغور  را با کمی  آب می‌جوشانیم و پس از چند  دقیقه در آبکش می‌ریزیم (با این کار نفخ بلغور گرفته می‌شود) و بعد دوباره با مقداری آب می‌گذاریم تا بپزد.

* برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده‌ایم در آب جوش می‌ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و بلغور را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می‌ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و  لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).

* کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن تفت میدهیم . برای تزئین کنار می‌گذاریم.

* بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می‌ریزیم؛ این پلو رب نداره و تقریباً زعفرانی است.

* هنگام کشیدن توی دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک و مقداری سویا و خرما   با بقیه مواد روی کار رو تزیین میکنیم

0 پاسخ

ارسال یک پاسخ

می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *